Visiting the Abbey

Az apátság első pillantásraHódító Vilmos 1066-os megkoronázása óta, az apátság a nemzet koronázási temploma. Emellett a brit történelem utóbbi ezer évének számos neves történelmi személyiségének itt található meg a síremléke és emlékműve.

Az évszázadok alatt zarándokok milliói fordultak meg itt és most Ön is részéve lett ennek a nagyszerű hagyománynak.

Az imádkozás hagyománya

Az úrvacsoraMindenekelőtt az apátság egy működő templom – keresztény istentiszteletek helyszíne. Minden órában körülbelül egy percre megállunk és imádkozunk. Szívesen vesszük, ha csatlakozik hozzánk – illetve kihasználhatja a csend perceit elmélkedésre is.

Mindenkit szívesen látunk a nap szabályos időközönkénti istentiszteletein és egy pap vagy egy káplán mindig rendelkezésre áll egy magánbeszélgetésre.

A szíves fogadtatás hagyománya

Őfelsége a királynő az apátságbanAz apátságot Kr. u. 960-ban alapították Benedek-rendi kolostorként. Az elhivatottságukon túl, a Benedekrendiek ismertek a szíves fogadtatásról, melyben minden látogatót részesítenek. Ön nagyon szívesen látott vendég az apátságban és reméljük élvezni fogja az eme nagyszerű építmény által nyújtott rendkívüli látványosságokat és hangokat.


 

 Az adományozás hagyománya

RestaurálásA Westminster apátság anyagilag teljes mértékben önálló. Nem kap anyagi támogatást az államtól, a koronától vagy az anglikán egyháztól.

Szinte kizárólag a látogatók belépti díjára és adományaira támaszkodunk, melyekből fedezzük a mindennapi működés és eme remek épület restaurálási költségeit. Mai adományával azon milliók sorába lépett, akik segítettek az apátság örökségének a megőrzésében.